Aanbieding!

UV Woodlamp (Huidanalyse)

99,00 69,95

Artikelnummer: Beau-0004 Categorie:

Huidanalyse met de Woodlamp

Aanbieding van € 99,-  voor € 69.95 ex./btw

Voor iedere schoonheidsverzorging is een huiddiagnose als voorbereidende maatregel zinvol en aan te raden. Bij deze diagnose worden de huidvochtigheid en de huidtoestand bepaald; beide kunnen uitstekend met de woodlamp uitgevoerd worden. De analyse door middel van de woodlamp moet in een volledig verduisterde kamer gebeuren. Hierdoor is een correcte evaluatie van de fluorescentie op de huid mogelijk.

De woodlamp via de netschakelaar aanzetten. Vervolgens wachten tot de zwartlichtlampen aangaan. Zo kan de lamp onmiddellijk gebruikt worden. Ze wordt op ca. 10 cm afstand van de huid van de cliënt gehouden. Voor een nauwkeurige analyse raden wij aan via het vergrootglas te kijken.

De natuurlijke uitstraling van de huid onder het zwarte licht is violet. Een jonge, vochtrijke huid neigt een lila-kleur te vertonen. Een rijpere, vochtarme huid laat veeleer rode tinten zien.

Soms kunnen een aantal witte puntjes waargenomen worden. Dit zijn kleine stofpartikels uit de lucht, die zich op de elektrostatisch geladen huid vastzetten. Ze zijn een geschikte indicator voor het vochtigheidsgehalte van de huid, dat samenhangt met de elektrische weerstand van de huid. Een vochtige huid heeft een lagere elektrische weerstand en wordt aldus statisch minder geladen. Een vochtarme huid heeft een grotere weerstand en zal sterker geladen zijn. Hoe meer stofpartikels op de huid, hoe vochtarmer de huid.

Het gebruik zou enkel op onbehaarde huid uitgevoerd moeten worden, aangezien haren eveneens stofpartikels aantrekken, waardoor het totale beeld en dus ook de analyse foutief kunnen zijn.

Gewicht 3 kg